ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ασφάλεια αστικής ευθύνης


big_astikefth

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης καλύπτει την ευθύνη του ασφαλισμένου για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημίες προς τρίτους. Ανάλογα με την φύση του κινδύνου, χωρίζεται σε γενική αστική ευθύνη, προσωπική, ευθύνη εργοδότη, ευθύνη προϊόντος, ή επαγγελματική αστική ευθύνη.

Η επαγγελματική αστική ευθύνη είναι η πιο διαδεδομένη και καλύπτει τον ασφαλισμένο επαγγελματία από λάθη και παραλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο.Γιατροί κάθε ειδικότητας, φαρμακοποιοί, πολιτικοί μηχανικοί και εργολάβοι οικοδομών, είναι συχνά στο στόχαστρο δικαστικών διαμαχών με απαιτήσεις εκατομμυρίων, για λάθη και παραλείψεις τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη έχει εκδώσει οδηγία και πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος για την υποχρεωτική ασφάλιση των ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων, με συμβόλαιο επαγγελματικής αστικής ευθύνης και με καλυπτόμενο κεφάλαιο 1.250.618 ευρώ ανά περίπτωση, ενώ όλα δείχνουν ότι το ίδιο θα γίνει σταδιακά και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης απαλλάσσει τον επαγγελματία από το άγχος της "άτυχης" στιγμής και αποζημιώνει τον παθόντα πλήρως και μέχρι το ανώτατο όριο ασφάλισης. Κάθε επαγγελματίας αλλά και κάθε επιχείρηση μπορεί και πρέπει να έχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης που μπορεί να διαμορφωθεί στα μέτρα της π.χ. εστιατόριο μπορεί να καλυφθεί για τον κίνδυνο δηλητηρίασης, πάρκινγκ μπορεί να καλυφθεί για τον κίνδυνο ζημίας στα αυτοκίνητα πελατών, βιομηχανία τροφίμων μπορεί να καλυφθεί με συμβόλαιο ευθύνης προϊόντων για ελαττωματικά προϊόντα κτλ.


Ασφαλεια αστικης ευθυνης Θεσσαλονίκη

Για ασφαλεια αστικης ευθυνης στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε στην Ελλάδα,

  • Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας,
  • Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310.636265
  • Επισκεφτείτε τα γραφεία μας στην οδό Αθανασίου Διάκου 2 Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε! 

Εδώ είστε ασφαλείς!

Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας και επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας!